Montserrat registra el pas de prop de 600.000 persones pels camins d'accés a peu

Els comptadors camuflats que es van instal·lar fa 4 anys en 6 dels principals punts de pas posen de manifest l'augment d'excursionistes

22.08.2015 | 08:24
Uns excursionistes pujant pel Pas dels Francesos, camí de Sant Jeroni

El nombre de visitants de Montserrat que hi accedeixen pels principals camins d'arribada a peu al santuari -o que hi passen fent excusions dins del parc natural- no para de créixer i s'apropa als 600.000 registres.

Montserrat concentra el gros de visitants (més de 2,3 milions el 2013) a l'àrea del monestir, però en el conjunt del parc natural no paren de créixer les xifres d'usuaris. Ho posen de manifest les dades de caminants que des de fa quatre anys recull el Patronat de la Muntanya Montserrat mitjançant sis punts de control -anomenats ecocomptadors- que els gestors del parc tenen distribuïts des de fa quatre anys (camuflats) en sis dels considerats camins més transitats del massís.

Dels 444.000 caminants registrats el 2010 s'ha passat als 57o.643 de l'any passat, un increment del 28% en només quatre anys, i que entre el 2013 i el 2014 encara va ser del 2,5%. Les xifres que apareixen en la infografia i que són les que es recullen en els ecocomptadors donen una idea molt aproximada del que suposa aquest trànsit de circulació a peu pel massís. Ara bé, no es poden considerar xifres exhaustives sinó estimatives.

D'una banda, pel fet que, malgrat que als camins on hi ha col·locats els ecocomptadors els gestors del parc natural saben que es tracta d'alguns dels vials excursionistes més importants, no són tots els camins d'entrada i sortida del parc natural, ni lògicament els únics per fer excursions, ja que la xarxa és molt àmplia. Per tant, cal suposar que aquest flux de caminants que cada any transiten pel massís és encara més elevat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema