Els nans de Navàs celebren el seu mig segle de vida en plena festa major

Una seixantena d'antics balladors van acompanyar ahir les figures en el ball tradicional

24.08.2015 | 09:06
Els nans de Navàs celebren el seu mig segle de vida en plena festa major

El diumenge és un dels dies més tradicionals de la Festa Major de Navàs. Després de la missa solemne, la traca valenciana i la cercavila van encetar ahir la programació d'actes. Tot seguit, els balls tradicionals van omplir la plaça de l'Ajuntament. Enguany la festa tenia un regust d'aniversari per la celebració dels 50 anys dels nans.

Com cada any, els membres dels cascavells, els bastoners, els gegants i els nans van oferir les seves coreografies al públic, que omplia la plaça de gom a gom. Malgrat la calor i el sol del migdia, la gent del poble no es va voler perdre la ballada i es van esgotar totes les cadires disponibles.

Aquest any els protagonistes del diumenge i de la festa major han estat els nans. La colla de nans de Navàs fa 50 anys i molts navassencs i navassenques s'han implicat per celebrar aquest aniversari. Ahir, després de la ballada tradicional, es va fer un segon ball de nans en què els capgrossos van estar acompanyats d'antics balladors. En total, una seixantena de persones de totes les edats van fer la coreografia alhora.

La comissió de nans va posar en marxa aquesta iniciativa per homenatjar les figures dels nans i els seus balladors. Les persones que havien estat implicades en aquest ball podien apuntar-s'hi mitjançant uns formularis que distribuïa l'Ajuntament, la mateixa comissió i alguns establiments del poble. Els antics balladors també han format part dels assajos durant les últimes setmanes, això va permetre que el ball d'ahir es dugués a terme amb una bona coordinació entre tots els participants.

Els responsables del ball de nans calculen que uns 200 navassencs han format part d'aquesta tradició i destaquen els records feliços i emotius que els han transmés els antics balladors durant els assajos d'aquests dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema