Emili Viudes, doctor de referència de Castellbell i el Vilar, ha mort aquesta nit de dimecres a causa d'una malaltia. Viudes, que vivia al castell de Castellbell, tenia 62 anys i exercia de metge en aquest municipi bagenc des de feia prop de 35 anys, motiu pel qual era molt conegut i estimat al poble.

El doctor Viudes era un dels tres facultatius bagencs que van esdevenir notícia per haver estat expedientats per l'Institut Català de la Salut i haver tingut una gran reacció de suport popular, que en el seu cas va generar més de mil signatures de suport. Viudes va ser sancionat el passat 23 de febrer amb 2 anys i mig de suspensió de sou i feina. Era la resolució a un expedient que l´ICS i el departament de Salut li havien obert l´abril del 2014 per haver atès funcionaris de mútues al CAP en visites ordinàries quan només podia fer-ho d´urgència.

Des de l'obertura de l'expedient, Viudes havia presentat diversos recursos per la via administrativa, tots desestimats, i finalment va interposar un contenciós administratiu, qe s'havia de resoldre el proper mes de setembre. Mentrestant, hi havia una supsensió cautelar sobre la sanció imposada que hauria permès a Viudes poder tornar a exercir, però estava de baixa degut a la seva malaltia.

El funeral se celebrarà aquest divendres, a les 11 del matí, a Castellbell.