Castellbell i el Vilar donarà aquest matí l'últim adéu al doctor Emili Viudes en un funeral que es preveu multitudinari, a les 11 a la parròquia del Borràs. Després rebrà sepultura al cementiri de l'ermita del Burés. Tenia 62 anys i va morir la nit de dimecres a dijous com a conseqüència d'una malaltia.

Emili Viudes era el metge de referència a Castellbell i el Vilar, població on ha exercit la professió els darrers 33 anys, motiu pel qual era una persona molt coneguda i estimada pel poble. Ho demostra l'acte d'homenatge que els veïns li van fer el maig del 2012, coincidint amb els 30 anys d'activitat al municipi, una cerimònia en la qual els castellvilarencs van reconèixer la labor del metge. I ho demostra també la defensa que els pacients han fet de la seva persona en el cas de l'expedient de l'Institut Català de la Salut (ICS), l'òrgan que el febrer passat el va inhabilitar dos anys i mig per haver fet atenció a pacients de mútues des de les instal·lacions públiques, i que va expedientar dos metges més pel mateix motiu, a Monistrol i Balsareny (vegeu desglossat).

Per a l'alcaldessa, Montserrat Badia, que ahir anticipava unes hores la seva tornada de vacances i avui assistirà al funeral, "han estat dos cops molt durs en poc temps que han consternat tot el poble; ara la seva mort i primer l'expedient de l'ICS, que els que vam conèixer l'Emili sabem que el va fer patir perquè era molt amant de la seva professió i de voler treballar sempre a prop de la gent".