Castellbell i el Vilar es va acomiadar ahir amb una senzilla però emotiva i multitudinària cerimònia del doctor Emili Viudes, que va ser metge del poble durant tres dècades, i que va morir la matinada de dijous víctima d'una malaltia, als 62 anys.

La llarga trajectòria de Viudes com a metge titular del poble i l'estima que els castellvilarencs sempre li havien mostrat en vida, feien preveure una assistència massiva a la cerimònia del funeral, i així va ser. Mitja hora abans de l'ofici, l'interior de l'església del Borràs ja era ben ple, i els nombrosos veïns que encara van anar arribant després es van haver d'esperar fora que s'acabés la cerimònia perquè a dintre no s'hi cabia.

Hi van ser presents l'alcaldessa, Montserrat Badia, i altres membres d'ara i d'abans de la política municipal, com també nombrosos companys de professió de Viudes, especialment de l'àrea bàsica Montserrat, on ell havia treballat, i també de fora. Entre ells, els doctors Josep Cañellas, de Balsareny, i Jesús Castillo, de Monistrol, els dos metges bagencs que, com Viudes, van ser expedientats fa uns mesos per l'ICS per haver atès funcionaris de mútues al CAP en visites ordinàries quan només podien fer-ho d'urgència. Com ja va explicar ahir aquest diari, Viudes havia estat suspès dos anys i mig de feina i sou per aquesta causa, si bé actualment tenia aixecada la suspensió fruit del nombrós suport popular rebut, a l'espera d'una resolució judicial.

La cerimònia va ser oficiada per mossèn Xavier Borrull, que durant el sermó va parlar de la capacitat de persones com Viudes de fomentar la unitat, la qual cosa es posava de manifest amb l'església plena pel funeral, "i amb el suport rebut quan va tenir problemes", en referència a l'expedient de l'ICS. Mossèn Borrull va estar acompanyat durant l'ofici pel prior de Montserrat, el pare Ignasi M. Fossas, que també es va adreçar un moment als assistents per reconèixer la professionalitat de Viudes com a metge que havia atès alguns dels monjos de la comunitat.

Acabada la cerimònia, que va tenir un acompanyament musical, els familiars de Viudes es van dirigir fins al cementiri de l'ermita del Burés, on es va donar sepultura a Emili Viudes en un acte privat. A fora de l'església encara es va mantenir l'acumulació de gent durant més de mitja hora.