Diversos veïns de Sant Fruitós de Bages han fet públiques les seves queixes pel "soroll constant" que emeten les avionetes que des de fa tres mesos i mig operen al reobert aeròdrom de la població, on es fan salts en paracaigudes. Segons els testimonis recollits per aquest diari, el soroll se sent a Pineda de Bages (la zona més propera a la instal·lació), però també al nucli antic i a les Brucardes.

Alguns dels veïns que denuncien la fressa s'han organitzat a través de la xarxa social Facebook, on s'ha creat el grup No a l'aeròdrom de Sant Fruitós, que en un mes ha sumat 150 seguidors. Usuaris del grup asseguren que el soroll ha anat en augment els darrers dies quan, expliquen, l'empresa dels salts ha utilitzat un aparell diferent que el que feia servir els primers dies, un fet que, a més, ha coincidit en el temps amb l'augment de l'activitat a l'aeròdrom en plena temporada d'estiu (vegeu Regió7 del 27 d'agost).

Damià Aranda, veí de les Brucardes, relata que la primera avioneta, de color vermell, emetia menys soroll que la d'aquests darrers dies, que és de color blanc, un fet que feia que passés pràcticament inadvertida als veïns del nucli antic. Però no per als de les Brucardes (l'aparell passa per sobre la urbanització durant les maniobres d'enlairament), "que sentíem un brunzit constant, des del matí fins al vespre. No és que fos gaire fort, però se't posa dins el cap, acaba sent inaguantable", explica. El brogit que emet la nau vermella ha fet que els veïns l'hagin batejat amb el nom de "borinot".