L´ús d´aplicacions mòbils s´estén com a via de contacte entre ajuntaments i veïns

Municipis com Santpedor i Sant Salvador preveuen contractar serveis per interactuar a través d'Internet

01.09.2015 | 08:01

Ajuntaments com el de Santpedor o Sant Salvador de Guardiola tenen en projecte la contractació d'aplicacions per a mòbil i tauletes que els permetin una comunicació directa i a temps real amb els veïns. Són sistemes que estan donant bons resultats en municipis on ja s'han començat a experimentar, i això està animant alguns consistoris del Bages, que ho veuen com una nova via "d'informació i sobretot, d'interacció", explica l'alcalde de Sant Salvador, Albert Miralda.

Es tracta d'aplicacions que l'Ajuntament pot contractar i adaptar al seu propi municipi, i qualsevol usuari després es pot descarregar gratuïtament. Simplement s'ha de registrar, i a partir d'aquí ja podrà interactuar a través de la xarxa. Ofereix tot tipus d'informació directa sobre el municipi que pot venir a través d'avisos i alertes, i en aquest sentit, són aplicacions especialment adequades per a qüestions de seguretat, explica el sergent de la Policia Local de Santpedor Moisès Gimeno.

N'hi ha diversos models, i en el cas de Santpedor, responsables de l'Ajuntament precisament estan estudiant la contractació d'una aplicació orientada en aquest sentit, i que es diu Seguretat Ciutadana. Alguns municipis, especialment de l'àrea metropolitana, ja en fan ús, "amb molt bons resultats per poder actuar com a policia predictiva, perquè permet moure't sobre la base de la informació obtinguda en temps real a través de l'aplicació", diu Gimeno.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema