Ajuntaments com el de Santpedor o Sant Salvador de Guardiola tenen en projecte la contractació d'aplicacions per a mòbil i tauletes que els permetin una comunicació directa i a temps real amb els veïns. Són sistemes que estan donant bons resultats en municipis on ja s'han començat a experimentar, i això està animant alguns consistoris del Bages, que ho veuen com una nova via "d'informació i sobretot, d'interacció", explica l'alcalde de Sant Salvador, Albert Miralda.

Es tracta d'aplicacions que l'Ajuntament pot contractar i adaptar al seu propi municipi, i qualsevol usuari després es pot descarregar gratuïtament. Simplement s'ha de registrar, i a partir d'aquí ja podrà interactuar a través de la xarxa. Ofereix tot tipus d'informació directa sobre el municipi que pot venir a través d'avisos i alertes, i en aquest sentit, són aplicacions especialment adequades per a qüestions de seguretat, explica el sergent de la Policia Local de Santpedor Moisès Gimeno.

N'hi ha diversos models, i en el cas de Santpedor, responsables de l'Ajuntament precisament estan estudiant la contractació d'una aplicació orientada en aquest sentit, i que es diu Seguretat Ciutadana. Alguns municipis, especialment de l'àrea metropolitana, ja en fan ús, "amb molt bons resultats per poder actuar com a policia predictiva, perquè permet moure't sobre la base de la informació obtinguda en temps real a través de l'aplicació", diu Gimeno.