La Fundació Alícia, de Món Sant Benet, acollirà demà unes jornades en què assistiran diversos professionals de la salut i l'educació

per reflexionar sobre la manera de millorar la confecció dels àpats als menjadors escolars i, al mateix temps, de reduir-hi el malbaratament alimentari.

El programa es titula "Estratègies per millorar la satisfacció i reduir el malbaratament d'aliments en el menjador escolar", i l'organitza l'Agència de la Salut Pública de Catalunya. L'objectiu és donar a conèixer els diversos estudis que s'han fet sobre la qüestió, tant des de l'àmbit públic com privat, i a partir d'aquí, introduir noves pràctiques que puguin servir per millorar la satisfacció dels alumnes, i intentar que el malbaratament sigui el mínim possible.

La jornada començarà a 2/4 de 10 del matí amb la presentació de dades i resultats d'avaluacions sensorials que s'han fet sobre aquest tema. Despés, es presentarà un document per a monitors de menjadors sobre els hàbits alimentaris dels infants, i dues sessions teòriques: una sobre l'aprofitament d'excedents, i l'altra sobre menús per a casos d'al·lèrgies i intoleràncies. A la tarda, hi haurà un taller pràctic sobre com millorar l'acceptació d'alguns aliments per part dels infants.