Una desena de joves de Navarcles s'han ajuntat per crear una nova entitat que pretén "vitalitzar el poble amb diferents propostes lúdiques i festives per a tots els públics". El grup, anomenat El Rebot, es presentarà en societat aquest dijous amb una "gran festa" que inclourà una mostra de correfoc i un concert amb el grup de versions Zàping (vegeu desglossat en negreta).

Segons explica el portaveu de la nova entitat, Ernest Larroya, "el Rebot neix de la mà de nou navarclins amb moltes inquietuds culturals. Alguns vinculats al teatre i a la música, però tots amb una sola passió: vitalitzar el poble". Detallen que Navarcles "té una bona oferta i espais condicionats per a la cultura", però "està mancat d'actes per a diferents edats i interessos i això és el què volem cobrir".

A més, relaten, "estem disposats a fer créixer les festes ja existents amb noves idees, col·laborant i participant en tot allò que creguem necessari i important".

Un bon exemple del tarannà que volen transmetre el trobem en el que serà el seu primer acte oficial, que es farà aquest dijous, 10 de setembre, coincidint amb els actes institucionals de la Diada. La intenció dels joves és "enriquir" els actes que ja s'organitzen habitualment (com ara l'ofrena al monument de Rafael Casanovas o la ballada de sardanes) amb noves propostes que es complementin, que tinguin atractiu i que siguin capaces de captar un públic més heterogeni i d'un ventall d'edats més ampli. Així, "volem començar forts", amb un acte visual (la mostra de correfoc) i un ball amb Zàping (gratuït), tot esperant que la prèvia de la Diada es converteixi a Navarcles en "memorable".