Amb la mirada posada en la Via Lliure de la Meridiana, Navàs va celebrar la diada la vigília de l'Onze de Setembre, amb una marxa de torxes, el canvi d'estelada a la plaça Catalunya, l'ofrena floral i el manifest del pubillatge.

Unes 200 persones es van aplegar a l'acte patriòtic que commemora la Diada Nacional de Catalunya a Navàs. Abans de començar es va actualitzar la pancarta del balcó de l'Ajuntament que recorda el compte enrere cap al 27S, a càrrec dels membres de l'ANC i Navàs per la Independència.

Els Gegants, Grallers i Bastoners van obrir la cercavila de torxes, amb un seguici on hi havia Pubilles i Hereus, entitats, organitzacions i institucions locals, des de la plaça de l'Ajuntament a la plaça de Catalunya.

El canvi d'estelada va donar pas a la lectura d'un poema d'Ovidi Montllor, en record del 20è aniversari de la seva mort, a càrrec del regidor de Cultura, Genís Rovira. Una vintena d'entitats van participar a l'ofrena floral.

El Pubillatge navassenc va llegir el manifest, amb referències a la Via Lliure, la llibertat del poble català i la voluntat de ser que no ha abandonat mai en els tres darrers segles, amb la llengua i la cultura com a fonaments i signes d'identitat.

El cant dels Segadors va posar punt i final a l'acte patriòtic.

Avui, a les 6 de la tarda, al passeig de Ramon Vall hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Principal de Berga, un berenar popular i tot seguit un concert de música catalana, al passeig de Ramon Vall. Us hi convida l'Agrupació Sardanista. En cas de mal temps es farà a la pista del Club d'Avis.

Demà dissabte a 2/4 de 10 de la nit al pati de l'Escola de Música hi haurà la tercera i última projecció de cinema a l'aire lliure, amb la pel·lícula: 'Déu meu, què t'hem fet', organitzat per Fotofilm Navàs.