L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages millorarà l'entorn de la zona lúdica i d'esbarjo del Parc Municipal de la Torre de Sanmartí. La petició de rehabilitar-lo la va fer ERC en el darrer ple, mitjançant una moció que va rebre el suport de la resta de partits (Gent fent Poble i el PSC, que governen, i CDC, que, com ERC, és a l'oposició).

Segons la moció, a la qual ha pogut accedir aquest diari, es va acordar dur a terme "amb caràcter imminent o a curt termini" elaborar un pla d'usos, millora i manteniment del parc; instal·lar papereres i mobiliari urbà, arranjar baranes i millorar les entrades al parc; impulsar una campanya de control i sancionar els actes incívics; i posar en valor la barraca de pedra seca.

També, però en aquest cas a "mitjà termini", es va acordar habilitar un espai d'esbarjo per a gossos, ampliar el parc amb l'adquisició de zones de la muntanya de propietat privada, i connectar el parc als camins de Sant Fruitós mitjançant indicadors.

ERC recorda que "el parc és avui dia un dels indrets naturals més visitat pels veïns a la zona nord de Sant Fruitós", i que "fa 5 o 6 anys que es van instal·lar unes baranes de fusta i es va condicionar el parc per al gaudi de tots els veïns i veïnes del poble", però lamenta que "des d'aleshores no s'hi ha fet gairebé cap actuació de manteniment ni s'ha destinat cap inversió per millorar l'indret. Si a aquesta progressiva deixadesa hi afegim les accions vandàliques d'alguns i la sequera al bosc, actualment ens trobem un parc ple de brutícia i deixadesa", exposen. Per tot això, diuen, "hem promogut la moció, que permetrà aconseguir grans millores per a un parc digne".

En el mateix ple, a més, es va aprovar una altra moció que també va presentar ERC: la creació d'una comissió de seguiment de la nova residència d'avis. Segons ha transmès el grup, "de mica en mica, el nou edifici que allotjarà la futura residència d'avis va prenent forma", i "cal ara que la gestió d'aquest equipament sigui participativa, transparent i efectiva". Per això, diuen, "hem promogut la creació d'una comissió de seguiment de la gestió de la residència que inclogui tots els grups polítics amb representació en el consistori, l'empresa, tècnics municipals, un representat dels treballadors i un representant dels usuaris i familiars. Creiem que el consens és necessari en aquest i en molts altres temes".

ERC ha subratllat que les mocions aprovades són fruit de la seva voluntat de "fer una oposició constructiva", i ha explicat que els textos s'han treballat i consensuat prèviament al ple amb la resta de grups municipals, "que hi han aportat el seu punt de vista".