L’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha destinat 17.000 euros a les famílies d’infants d’educació infantil i primària del municipi per sufragar l’adquisició dels llibres de text. Aquest és el segon any que el consistori concedeix aquesta ajuda directa que es tradueix en un 70% de l’import de la despesa que les famílies tenen en aquest concepte. En total són 331 els alumnes que s’han beneficiat enguany d’aquesta ajuda.

L’ajuntament s’ha adreçat a totes les famílies amb nens i nenes escolaritzats per notificar-los el dret a percebre aquesta ajuda econòmica destinada exclusivament als llibres de text, tant si els nens s’acullen al programa de reutilització de llibres que desenvolupa l’escola o no. El programa de reutilització es porta a terme entre els alumnes de cicle mitjà i superior de primària i ja implica un 70% d’estalvi de la despesa per a les famílies que s’hi acullen.

La regidora d’Educació, Ana Estaún, ha destaca l’èxit del programa que ‘s’ha consolidat com a principal opció entre les famílies’ i ha afegit que ‘des de l’ajuntament, apostem clarament per mantenir i fomentar aquest model que contribueix a que els nostres fills i filles prenguin consciència de conceptes com el valor de les coses, la sostenibilitat i la solidaritat’.

Obres de millora als patis de l’escola Montserrat

Durant aquest curs escolar, l’escola Montserrat serà objecte d’una actuació de millora d’envergadura del pati del centre fruit dels 20.000 euros previstos a la partida d’Espai Públic dels pressupostos d’aquest 2015 que es van adjudicar arran del procés de participació ciutadana que es va desenvolupar a principis d’aquest any.

Les obres començaran un cop el centre hagi tancat el treball col·lectiu que va iniciar el curs passat i que consisteix en recollir les propostes de disseny amb els elements de joc i el mobiliari que els nens i nenes imaginen per a les zones d’esbarjo de la seva escola. Les aportacions dels alumnes parteixen de la proposta de millora elaborada per l’AMPA del centre educatiu, que en el seu moment va constituir una comissió específica per definir el gruix de les millores necessàries als patis del centre. La regidora d’Educació, Ana Estaún, ha avançat que el calendari dels treballs es concretarà durant aquest mes de setembre.

L’arranjament i millora del pati de l’escola Montserrat va ser la proposta que més puntuació va rebre del total de 117 actuacions recollides a les butlletes del procés de participació ciutadana que el consistori va desenvolupar durant els mesos de desembre del 2014 i gener d’aquest any.