Sant Salvador destina 17.000 euros a ajudes escolars

14.09.2015 | 14:17
Sant Salvador destina 17.000 euros a ajudes escolars

L´ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha destinat 17.000 euros a les famílies d´infants d´educació infantil i primària del municipi per sufragar l´adquisició dels llibres de text. Aquest és el segon any que el consistori concedeix aquesta ajuda directa que es tradueix en un 70% de l´import de la despesa que les famílies tenen en aquest concepte. En total són 331 els alumnes que s´han beneficiat enguany d´aquesta ajuda.

L´ajuntament s´ha adreçat a totes les famílies amb nens i nenes escolaritzats per notificar-los el dret a percebre aquesta ajuda econòmica destinada exclusivament als llibres de text, tant si els nens s´acullen al programa de reutilització de llibres que desenvolupa l´escola o no. El programa de reutilització es porta a terme entre els alumnes de cicle mitjà i superior de primària i ja implica un 70% d´estalvi de la despesa per a les famílies que s´hi acullen.

La regidora d´Educació, Ana Estaún, ha destaca l´èxit del programa que ´s´ha consolidat com a principal opció entre les famílies´ i ha afegit que ´des de l´ajuntament, apostem clarament per mantenir i fomentar aquest model que contribueix a que els nostres fills i filles prenguin consciència de conceptes com el valor de les coses, la sostenibilitat i la solidaritat´.

Obres de millora als patis de l´escola Montserrat

Durant aquest curs escolar, l´escola Montserrat serà objecte d´una actuació de millora d´envergadura del pati del centre fruit dels 20.000 euros previstos a la partida d´Espai Públic dels pressupostos d´aquest 2015 que es van adjudicar arran del procés de participació ciutadana que es va desenvolupar a principis d´aquest any.

Les obres començaran un cop el centre hagi tancat el treball col·lectiu que va iniciar el curs passat i que consisteix en recollir les propostes de disseny amb els elements de joc i el mobiliari que els nens i nenes imaginen per a les zones d´esbarjo de la seva escola. Les aportacions dels alumnes parteixen de la proposta de millora elaborada per l´AMPA del centre educatiu, que en el seu moment va constituir una comissió específica per definir el gruix de les millores necessàries als patis del centre. La regidora d´Educació, Ana Estaún, ha avançat que el calendari dels treballs es concretarà durant aquest mes de setembre.

L´arranjament i millora del pati de l´escola Montserrat va ser la proposta que més puntuació va rebre del total de 117 actuacions recollides a les butlletes del procés de participació ciutadana que el consistori va desenvolupar durant els mesos de desembre del 2014 i gener d´aquest any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema