L'Ajuntament de Sallent no descarta fer una consulta als veïns del poble per saber com fer els acabats exteriors de la rehabilitació de la vella fàbrica de Cal Carrera. Així ho ha explicat a Regió7 Anna Maria Fernández, regidora de Cultura, entre altres àrees municipals.

Els tècnics proposen dues opcions per fer els acabats exteriors: arrebossar les parets o bé deixar que es puguin veure els diferents estils constructius emprats al llarg de la seva història, recobrint-los amb pintura. Una enquesta d'urgència realitzada aquest diumenge amb motiu de la jornada de portes obertes que va convocar l'executiu local entre els assistents va palesar que una àmplia majoria preferia la segona opció. Tanmateix, el consistori creu que seria interessant sotmetre aquesta qüestió a la consideració de tot el veïnat, segons ha manifestat la regidora Fernández, tot i que no han pres cap decisió.

Per la seva banda, Oriol Serrat, l'arquitecte redactor del projecte de rehabilitació que treballa per a l'empresa barcelonina Oficina d'Arquitectura i Urbanisme (OAU), ha explicat que l'opció d'arrebossar és la més fàcil, la més convencional i també menys arriscada. Serrat ha informat que una de les parets de l'immoble, la que dóna la carrer del Camp de la Bóta, no tindrà cap obertura, ja que així ho requereix el fet que l'immoble es destini a sala de teatre, polivalent i auditori. Els usos de l'immoble fan que no puguin tenir cap obertura i també que acústicament hagi d'estar molt ben protegit.