Els peatges a les autopistes titularitat de la Generalitat són gratuïts per a tots els vehicles elèctrics des d'aquesta mitjanit. La mesura s'aplicarà a tota la C-16, de Sant Cugat a Manresa, inclosos els túnels de Vallvidrera; la C-32, tant en el tram del Maresme com el del Garraf-Baix Penedès (autopista Pau Casals); i a les barreres de peatge de la C-33 a Mollet del Vallès.

Se'n podran beneficiar els més de 3.100 vehicles elèctrics que, es calcula, circulen actualment per Catalunya, segons informa el departament de Territori i Sostenibilitat. La mesura té per objectiu "incentivar la circulació de vehicles nets, que no generen emissions i, per tant, no contaminants".

Els propietaris que es vulguin acollir a la bonificació hauran de disposar de la certificació de qualitat de l'aire Vehicle ECO, que s'obté registrant-se al portal EcoviaT. Aquest portal disposa, des del 2011, d'un sistema de descomptes que, en funció del peatge, és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i per als que fan més de 16 viatges, i del 40% per als ocupats per 3 o més persones. Amb el nou descompte, els vehicles elèctrics passaran a obtenir directament una bonificació del 100 %, sigui quina sigui la seva recurrència o ocupació. Els conductors de vehicles ecològics registrats en aquest portal reben també una etiqueta acreditativa per utilitzar el carril bus-VAO-ECO de la C-58.

La mesura s'emmarca dins un pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire que es fa en 40 municipis metropolitans.