L'Ajuntament de Cardona valorarà la conveniència de reforçar la protecció del burladero de la plaça de toros per dificultar que es repeteixin accidents com el d'abans-d'ahir al vespre (vegeu l'edició de Regió7 d'ahir), en què un bou va saltar-hi i immediamtament ho va tornar a provar, amb tres ferits, dos de lleus. S'hi treballarà, segons l'alcalde del municipi, Ferran Estruch, en col·laboració amb les penyes taurines que participen en l'organització de la festa, la penya Les Barreres i El Calaixó.

El burladero té una porta lateral que s'obre per deixar-hi entrar i sortir el bou i una paret d'1,65 metres d'alçada, segons el consistori, per sobre de la qual salten alguns dels participants per resguardar-se, que també hi poden accedir per un pas estret del lateral. Estruch apunta la possibilitat de prendre-hi mesures perquè els animals hi han entrat dues vegades i dissabte passat va estar a punt de fer-ho. "Ens va espantar una mica", comenta el batlle, que afegeix que tres dels quatre ferits pel bou ja són a casa. El quart, J. A. Rufete, veí de Cardona, està hospitalitzat, amb una fractura localitzada sota l'espatlla, de la qual va ser intervingut ahir a la tarda amb èxit a Sant Joan de Déu, segons fonts familiars.

El portaveu del grup municipal del PSC a Cardona, Jordi Casas, també pensa que s'hauria de mirar de reforçar les proteccions d'aquesta zona, sempre que no es limiti la capacitat d'escapatòria dels corredors que fugen del bou. Si s'eleva el mur, també es dificulta que els participants aconsegueixin entrar a la zona. Casas relativitza l'accident, ja que per a ell "la gent que va resultar ferida era gran, però són gent molt experimentada". Per a Casas "va ser una cosa puntual" i remarca que hi va haver una bona organització. Els bous d'abans-d'ahir eren una mica més grossos que els de la resta de corre de bous, però per al socialista "no era cap cosa de l'altre món". El bou pesava entre 300 i 350 quilos, segons la penya Les Barreres, que el va llogar a la ramaderia La Espuela de Castelló. Un toro de lídia pesa entre 500 i 600 quilos.