Castellbell i el Vilar esdevindrà dissabte el punt de trobada dels professionals i aficionats de tot l'estat al món dels drons, uns aparells en auge els darrers anys.

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar dóna suport a la iniciativa de l'Associació Espanyola de Drons i Afins (Aedron) amb la voluntat de crear noves oportunitats per al territori en un sector que ofereix un ampli ventall de possibilitats. La jornada tindrà una primera part lúdica adreçada al públic infantil i jove en què es podran veure en acció aquests aparells (les activitats lúdiques es realitzaran al pavelló) i a la tarda es programaran unes sessions de debat i anàlisi al voltant del sector dels drons.

La jornada vol posar de manifest que, "tot i la gran acceptació d'aquests aparells entre la ciutadania, manca una legislació clara i concreta al voltant de l'ús dels drons per part de l'administració estatal, que és qui té les competències en matèria d'aviació". Fins ara, expliquen fonts de l'associació, aquests aparells "només es poden utilitzar per a usos lúdics o bé professionals en zones no urbanes i en espais aeris no controlats i a una alçada màxima de 120 metres". A més, apunten les mateixes fonts, "l'ús professional per a la realització de treballs aeris només es pot dur a terme si es tenen les acreditacions pertinents i els pilots han completat la formació requerida".

Tot plegat, afirmen, "obliga l'administració a actualitzar la legislació per adaptar-la la realitat actual per donar resposta a l'auge d'aquests aparells".