La ironia de les actuacions del Festival Còmic Taurí va tancar ahir la Festa Major de Cardona.

El festival va començar amb les exhibicions de toreig amb vaquetes joves. Primer va ser un grup de cinc nois i després ho feien cinc noies, que arrencaven els crits i aplaudiments del públic.

Després va arribar el torn més còmic de les exhibicions taurines. Primer, va ser amb un trasllat a la festa major del 2025, amb Cardona convertida en referent mundial de la salut gràcies al cardiòleg Valentí Fuster. I entre salut i una classe de fitness, va aparèixer un petit toro a la plaça que feia córrer de valent tota la colla que hi havia sobre la sorra.

Els segons van aportar encara més ironia. Van sortir a la plaça amb un tractor groc i van recordar les víctimes del 14-S -en realitat, no víctimes- deixant dos rams de flors al peu del burladero on va saltar un toro i va provocar un bon ensurt en la corrida del dia 14.

En el tercer número es va fer un sorteig que va portar espectadors, amb l'alcalde Ferran Estruch inclòs, al mig de la plaça per participar en un concurs d'estàtues mentre sortia un toro de 500 quilos. El toro en qüestió van ser unes banyes amb rodes i abans que aparegués la vaqueta uns dobles van substituir els guanyadors del sorteig. En l'últim número un toro va intentar travessar unes de les tanques de seguretat on es refugien els corredors de la plaça quan el toro els persegueix. En intentar accedir a la zona, la vaqueta va quedar atrapada entre els barrots, d'on van aconseguir treure-la cap al mig de la plaça i tot va quedar en un ensurt. En aquest número, Cardona va tornar al passat i era l'únic reducte català no ocupat per les tropes imperials.