Sant Salvador crea un registre de famílies que vulguin acollir refugiats

L'alcalde destaca que col·laboraran "per millorar la situació de tots els que busquen asil a Europa"

26.09.2015 | 07:53

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha creat un registre municipal per tal de regular el procés d'acollida de refugiats víctimes del conflicte bèl·lic i humanitari de Síria. El decret és el primer pas per posar en marxa el mecanisme d'acollida de persones procedents de la zona en conflicte.
Segons l'alcalde guardiolenc, Albert Miralda, amb aquest decret, "l'ajuntament fa palès que Sant Salvador de Guardiola és un poble solidari i acollidor que vol col·laborar en la mesura de les seves possibilitats a millorar la situació de totes aquelles persones que busquen asil a Europa". Miralda donarà compte del decret d'alcaldia durant la sessió ordinària del ple municipal que tindrà lloc aquest dijous.
Amb la creació del Registre de Famílies Acollidores de Refugiats, l'ajuntament posa a disposició de l'administració competent les dades cedides per les famílies inscrites amb l'objectiu que es puguin gestionar les acollides. A través d'aquesta eina també es coordinarà l'ajuda destinada a refugiats sirians facilitada per particulars i entitats del tercer sector del municipi.

Castellnou també
Un altre dels ajuntaments bagencs que aquests darrers dies s'ha pronunciat sobre la crisi de refugiats és el de Castellnou de Bages. En el darrer ple, es va aprovar per unanimitat la moció que va presentar Progrés per Castellnou (al govern) a través de la qual el municipi serà punt d'acollida de refugiats.
L'alcalde, Francesc Martínez, ha explicat que per "a tal fi ja s'ha parlat amb Santpedor per coordinar amb l'Ajuntament veí" les acollides, "treballant conjuntament administracions i organitzacions de la societat civil".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Navàs impulsarà la producció i el consum d´aliments de proximitat amb un pla pioner

Navàs impulsarà la producció i el consum d´aliments de proximitat amb un pla pioner

La iniciativa vol potenciar els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors, i...

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Es potenciaran els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors i la reforma de...

Enllaços recomanats: Premis cinema