La colla de geganters i grallers de Navarcles té previst d'anar fins a Montserrat caminant dissabte, en plena jornada de reflexió. Ho farà carregant els gegants Tinet i Maria.

Es seguirà la ruta de Sant Jaume, de 33 quilòmetres de recorregut, amb un descens acumulat de 1.500 metres. La major part del recorregut es farà per pista forestal, excepte els darrers quatre quilòmetres, des de Santa Cecília fins a Montserrat. Està previst que els expedicionaris facin el traçat amb un temps d'entre set i vuit hores.

La previsió és que els expedicionaris arribin al monestir entre la una i les dues del migdia, quan es farà un ball a la plaça Abat Marcet, davant la basílica. Per a aquesta aventura, la colla navarclina comptatà amb l'ajuda de colles gegantes d'altres poblacions, com també de voluntaris que han volgut ajudar-los en l'avituallament i la logística.

No és la primera vegada que aquesta colla de Navarcles intenta un projecte d'altura. El 2007 va ascendir al pic del Carlit (2921 metres) amb el gegant Claudi i el juny del 2011 va pujar al Canigó amb els gegants que intenten conquerir el monestir de Montserrat: en Tinet i la Maria.