El Consell aprova prop de 1.400 beques menjador per a l´inici del nou curs

26.09.2015 | 07:53

En la primera adjudicació de beques menjadors per aquest curs 2015-2016, el Consell Comarcal del Bages ha aprovat un total de 1.393 ajuts: 1.314 per valor del 50% de la beca i 79 per valor del 100% del tiquet menjador. Aquestes xifres poden anar variant al llarg del curs amb noves adjudicacions, un cop la Generalitat concreti la xifra definitiva de diners destinats a beques menjador. El curs passat es va tancar amb un total de 905.000 euros destinats a beques i 1.786 ajuts atorgats.
Tal com ja es va aplicar l'any passat, la normativa del Govern català redueix les beques només a 2 supòsits: beques del 50% del preu del menú i beques al 100% del cost del menjador. En aquest segon cas, però, per accedir-hi cal un informe de risc social greu. Al Bages l'any passat es van atorgar 49 ajuts d'aquests tipus, en la primera adjudicació d'aquest curs la xifra ha augmentat a 79.
En la gran majoria dels casos només es pot atorgar un ajut per la meitat de l'import de l'àpat, la qual cosa, segons fonts del Consell, dificulta que algunes famílies puguin fer front al cost addicional que els suposa el dinar escolar. Per això, Creu Roja i alguns ajuntaments van destinar recursos propis el curs passat a complementar aquests ajuts per facilitar l'accés de les famílies al servei de menjador escolar i el mateix Consell va aportar-hi els diners recollits a la cursa solidària Entre vinyes A més, permet compactar l'import de la beca i utilitzar-lo en menys dies per no pagar la diferència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema