Ampans ha presentat aquest dimarts un banc de bicicletes que estarà ubicat al garden que l'entitat té a Santpedor i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l´empresa Pirelli. La iniciativa, batejada com a "Salut i pedals", compta amb 10 bicicletes i cascs.

El material esportiu i de seguretat estarà a disposició de les persones usuàries d´Ampans però també al servei de la resta de ciutadans de forma gratuïta, si bé podran fer aportacions voluntàries al projecte que es destinaran al seu manteniment i creixement, com ara a l´ampliació del parc amb bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. La col·laboració també preveu suport per part de Pirelli en qüestions tècniques que puguin significar millores en el manteniment i adaptacions del material.

Persones usuàries d´Ampans seran les encarregades de dur a terme la gestió del dia a dia d´aquest nou projecte.

El projecte també compta amb la col·laboració d´Esport Ciclista Manresà que ha identificat tres rutes circulars de diferents longituds amb inici i final al Garden d´Ampans.

Salut i pedals engegarà a partir del proper dissabte 3 d´octubre quan l´entitat ha programat una sortida a Urpina, Sant Salvador de Guardiola, escenari de la Festa de la Verema del Bages, i a partir d´aquesta data ja funcionarà a ple rendiment i en horari d´atenció al públic del Garden d´Ampans, un emplaçament idoni, que disposa de pàrquing, ben comunicat i enmig de l´entorn natural.