El Govern ha aprovat aquest dimarts dos decrets pel qual s'aproven, d'una banda l'alteració dels termes municipals de Santpedor i de Sant Fruitós de Bages (ambdós al Bages), i de l'altra la dels termes municipals de Riudellots de la Selva (Selva) i d'Aiguaviva (Gironès). L'alteració dels termes municipals donen resposta a la voluntat d'aquests ajuntaments respectius d'ajustar la línia de terme a la realitat urbanística municipal actual.

El 20 de març de 2015, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, en la seva condició d'ens instructor de l'expedient, va trametre la darrera documentació que completava l'expedient d'alteració dels seus termes municipals, consistent en la segregació de 93.811 metres quadrats del municipi de Santpedor per a la seva agregació a Sant Fruitós. La modificació del límit no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, deutes i càrregues, ni del personal, dels ajuntaments afectats.

D'altra banda, el 17 de març del 2015, l'Ajuntament de Riudellots de la Selva va trametre la darrera documentació que completava l'expedient d'alteració dels seus termes municipals, consistent en la segregació de 670 metres quadrats del municipi de Riudellots de la Selva per a la seva agregació al municipi d'Aiguaviva i la segregació d'11.564 metres quadrats del municipi d'Aiguaviva per a la seva agregació al de Riudellots de la Selva.