Castellgalí es queda sense cap caixer automàtic perquè Catalunya Banc ha tret el seu

L'Ajuntament es mostra "indignat" pel fet que l'entitat bancària els hagi deixat sense cap servei

30.09.2015 | 20:00
Cristòfol Gimeno
Cristòfol Gimeno

Castellgalí s'ha quedat sense l'únic caixer automàtic que tenia. Aquest dilluns, operaris van desmuntar l'aparell que l'entitat Catalunya Banc tenia al municipi des de feia 11 anys en un local de lloguer, sense previ avís. Així, els habitants del poble, més de 2.000, han vist com els desapareix l'únic servei bancari que tenien a prop, ja que al poble no hi ha cap oficina bancària.

Fonts de l'Ajuntament de Castellgalí han explicat que van saber el juliol passat que Catalunya Banc, ara en mans del grup BBVA, tenia previst rescindir el contracte de lloguer del local on tenia el caixer a final de setembre.

Segons les mateixes fonts, el regidor d'Hisenda, Òscar Aparicio, va posar-se en contacte tant amb Catalunya Banc com amb el BBVA "per intentar transmetre als seus responsables la necessitat del poble de tenir aquest caixer, com a únic servei financer al municipi. Cap de les dues entitats, però, van donar resposta" i aquest dilluns es va començar a desmuntar la màquina també sense comunicació formal.

Mitjançant una nota de premsa, l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, es manifestava ahir "absolutament en desacord" amb la decisió presa per Catalunya Banc. El batlle assenyalava que "en el seu moment ens va costar molt aconseguir que un banc s'establís al nostre poble i podem entendre que en un moment de crisi les empreses es replantegin la seva presència al territori. Però en aquest cas, per al nostre poble, el caixer era un servei molt important per fer les gestions del dia a dia, especialment per a les persones grans, que ara s'hauran de desplaçar a Sant Vicenç de Castellet o Manresa".

Gimeno remarcava la "falta de diàleg" per part de Catalunya Banc i assegurava que l'equip de govern "no es quedarà de braços plegats i que intentarà establir converses amb altres entitats bancàries perquè de nou Castellgalí torni a tenir un caixer o una oficina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema