Sant Fruitós dóna per eradicada la plaga de rates de Cal Figueras

La majoria d'animals han mort dins el niu, després d'emmalaltir per la ingesta de raticida

01.10.2015 | 08:24

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l'empresa especialitzada Artrops han donat per eradicada la plaga de rates negres (Rattus rattus) que es va detectar a la finca privada de Cal Figueras ara fa just un mes. Segons ha explicat Nemesio Muñoz, director general d'Artrops, "el treball està acabat, tot i que portarem a terme tasques de manteniment durant un any" per evitar una possible reproducció dels rosegadors.
Per liquidar les rates, els operaris van col·locar una vintena de trampes amb raticida en tot el perímetre afectat. Muñoz ha detallat que els animals se senten atrets pel mata-rates, n'ingereixen i seguidament emmalalteixen, un fet que provoca que "se'n vagin cap als seus nius, ja que se senten malalts; actuen de la mateixa manera que una persona, que es ficaria al llit si agafa per exemple un constipat". Això provoca que no es visualitzin rosegadors morts a terra escampats pel perímetre afectat, ja que "el 95% d'individus acaben morint al seu cau". Segons va avançar Muñoz, la feina de desratització està completada al 100% i només falta "acabar de treure algun niu", una tasca que es portarà terme aquesta setmana.

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va detallar ahir que no s'han pogut esbrinar les causes de l'aparició de la plaga, si bé va subratllar que en cap cas es deu a una possible acumulació de brutícia dins el terreny privat on es va detectar: "és una finca neta, amb arbres i tranquil·la", una zona on les rates van trobar el seu lloc idoni per viure. "Com van arribar les rates fins aquí i per on van entrar? No ho sabem, les causes poden ser múltiples i es poden fer moltes especulacions, ja que només es necessita una femella embarassada perquè aquests animals es comencin a reproduir entre ells; el que sí que sabem és que no s'ha detectat cap plaga de rates negres en cap poble veí".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema