La la CUP de Guardiola i Podem / Despertem han emès un comunicat en el qual critiquen la gestió que l'alcalde del municipi, Albert Miralda, ha fet del cas del centre de menors. Les formacions acusaenMiralda de no "rebutjar frontalment l´assetjament que està rebent el centre Estrep i que només sigui capaç de cridar a la calma en les poques ocasions en els que ha fet declaracions al respecte".

A continuació, el comunicat emès:

Davant dels atacs rebuts pel centre de menors Estrep al municipi de Sant Salvador de Guardiola, la CUP manifesta:

€ La total solidaritat amb el centre Estrep i les persones agredides per atacs xenòfobs i violents que són intolerables.

- La gestió de l´episodi de per part de l´Alcalde Miralda i l´equip de govern ha estat poc ferma i decidida alhora de fer front a la situació. No pot ser que el màxim responsable polític del municipi no rebutgi frontalment l´assetjament que està rebent el centre Estrep i només sigui capaç de "cridar a la calma" en les poques ocasions en els que ha fet declaracions al respecte.

- Creiem que la mala gestió d'aquest episodi de violència contra el centre de menors l'Estrep ha donat una mala imatge del nostre municipi i especialment del barri del Calvet on la gran majoria de veïns i veïnes no tenen res a veure amb els atacs i amenaces.

- El centre l´Estrep, que ha estat el principal focus dels atacs (durant la setmana passada va realitzat fins a 6 denuncies per diverses agressions) no ha rebut en cap moment el suport necessari de l´ajuntament i el seu alcalde.

- Cal que des de l´Ajuntament es prenguin mesures concretes per fer pedagogia entre la població i evitar que fets com aquests tornin a passar i donar tot el suport necessari al centre Estrep. A partir d´ara cal que es contribueixi a donar a conèixer i establir llaços de connexió entre el centre i el veïnatge.