L'Ajuntament de Sallent i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), vinculada a la UPC, han signat un conveni pel qual una vintena d'estudiants dedicaran aquest curs 2015-2016 a pensar projectes que recuperin el barri de l'Estació per al municipi en forma d'una gran zona verda de 7,6 hectàrees. El POUM del 2010 va qualificar la que havia estat una zona residencial des dels anys 40 com a "espais lliures urbans de transformació", és a dir, zona verda, un terreny on no es pot construir cap edifici. Encara s'estan enderrocant les darreres cases d'una zona inestable on fa vint anys que hi ha moviments al subsòl per l'activitat minera.

Hi participen vuit estudiants del màster habilitant com a arquitecte que ofereix per primera vegada l'ETSAV, centrat a aconseguir que l'alumne faci un treball de final de màster que sigui una proposta per recuperar aquests terrenys. Com que sabien que hi tindrien pocs matriculats perquè és el primer any, en el projecte s'hi han afegit una quinzena d'estudiants del grau que han agafat l'assignatura com a optativa i que presentaran un treball en grups.

Ahir l'Ajuntament va rebre els estudiants i els professors, i l'alcalde, David Saldoni, els va deixar ben clar que no volia que la zona es convertís en "un parc de l'Agulla 2", en el sentit que no vol que sigui una zona, com passa a Manresa, al seu parer, "on la gent hi vagi en cotxe, hi faci quatre voltes i res més", sinó que espera un projecte "més lligat a la població", també als seus exresidents. En la roda de premsa de presentació d'aquesta iniciativa, el regidor d'ERC i arquitecte Miquel Estruch els va requerir que tinguessin "la sensibilitat" de pensar en els habitants que fins fa pocs anys habitaven un barri "amb molt de caliu" i que van haver d'abandonar, alguns, "amb la casa a mig fer".