Cardona presentarà demà una nova temporada del projecte "Sabors del 1714", iniciativa que té com a element clau la recuperació del patrimoni gastronòmic català del segle XVIII i la promoció de l'oferta de restauració de Cardona.

"Sabors del 1714" és un projecte que té la col·laboració de 8 restaurants de Cardona que han recuperat algunes de les receptes més representatives de la cuina catalana de fa tres segles. Aquests establiments inclouran a les seves cartes i als seus menús aquests plats per tal que el visitants puguin conèixer la cuina de l'època de la Guerra de Successió. Durant l'acte de presentació d'aquest diumenge es podran degustar racions dels diferents plats.

La presentació es farà al passeig de la Fira, que acollirà de les 11 a les 2 del migdia la mostra de plats laborats pels restaurants cardonins. A partir de 2/4 d'1 hi haurà una actuació musical amb una selecció de peces del segle XVIII, a càrrec dels professors de l'Escola Municipal de Música, i a la 1 es farà al Passeig de la Fira una presentació pública del projecte i una valoració dels plats proposats per a la temporada tardor-hivern del 2015 amb les intervencions de l'alcalde Ferran Estruch; la directora de la Fundació de la Cuina i la Cultura Gastronòmica Catalana, Pepa Aymamí; Maria Àngels Pèrez Samper, catedràtica d'Història moderna de la Universitat de Barcelona; i Montserrat Coberó, assessora gastronòmica i impulsora del projecte. A partir de 2/4 de 2 tots els assistents podran començar a degustar els plats presentats. Hi trobaran diverses opcions: des del platillo de la batalla d'Almansa fins al pollastre amb salsa de traginer, passant per un plat de perdius o un estofat de vedella. I per acabar, un tast d'hypocràs, un vi especiat.

Aprofitant la presentació s'habilitarà un punt d'informació on s'explicarà el projecte i es distribuirà el fulletó divulgatiu amb la informació de cada restaurant que hi participa.