L'Ajuntament de Sant Vicenç ha incorporat un agent cívic que vetllarà perquè els veïns de la població propietaris de gossos compleixin amb la normativa vigent, com per exemple retirar-ne els excrements de la via pública.

La intervenció d'aquesta persona, que realitzarà aquest seguiment durant tres mesos, és una de les mesures que el consistori aplicarà dins d'una campanya que inicia aquest mes d'octubre amb l'objectiu de censar tots els animals de companyia del municipi i evitar les conductes incíviques.

L'agent cívic estarà degudament identificat i durant aquest trimestre recorrerà les zones on hi ha més hàbit de passejar els gossos. Informarà sobre tots els elements de la campanya i estarà a disposició dels veïns per resoldre'ls qualsevol dubte. La Policia Local també intervindrà un cop iniciada la campanya amb la intenció de reforçar els missatges que es donaran i si s'escau s'emetran les denúncies corresponents. L'incompliment de la normativa vigent de tinença responsable i protecció dels animals pot comportar la imposició de sancions a partir de 60 euros. No recollir els excrements dels animals a la via pública pot ser sancionat amb una multa de fins a 100 euros i, en el cas de parcs i jardins, de fins a 120 euros. La llei també preveu multes de fins a 400 euros per mantenir els animals sense l'alimentació necessària o en instal·lacions inadequades i preveu sancions de fins a 15.000 euros en casos d'infraccions molts greus en què es tenen gossos potencialment perillosos sense la corresponent llicència. Fins a final d'any l'Ajuntament inscriurà els animals de companyia de manera gratuïta i els propietaris n'obtindran la placa censal.