CiU i ERC reclamen un estudi acústic de l´aeròdrom "independent i neutre"

El grup convergent diu que no té sentit que sigui la mateixa empresa qui analitzi el seu soroll

12.10.2015 | 07:11

CiU i ERC de Sant Fruitós de Bages, a l'oposició, han exposat la necessitat d'analitzar l'impacte acústic de l'aeròdrom amb un estudi que sigui "independent" i "neutre". És una de les propostes que van sorgir en el darrer ple, que va estar centrat, en bona part, en la moció que CiU va presentar per instar l'Ajuntament a liderar la recollida de queixes pel soroll de les avionetes, moció que va ser tombada pels vots en contra de l'equip de govern (Gent Fent Poble i PSC).
Mercè Casals, cap de CiU, va explicar ahir que no té sentit que sigui la mateixa empresa que fa els salts en paracaigudes (SkyDiveBCN) la que analitzi el soroll que fa la seva avioneta, "encara que ho faci a través d'una Entitat per a la Prevenció de la Contaminació Acústica (EPCA)", un tipus d'empreses especialitzades i reconegudes per la Generalitat. "Hi ha moltes queixes, i ha de ser l'Ajuntament i no l'empresa qui contrac-ti l'estudi, i s'ha de garantir que l'empresa no sabrà el dia" que es faran els controls.
Àdria Mazcuñán, líder d'ERC, va subratllar que l'estudi ha de ser "extern i neutre", però va recalcar que "no ens podem quedar només en l'anàlisi sonomètrica, perquè tenim molt clar que surti el resultat que surti, la molèstia que poden tenir alguns veïns pel soroll no desapareixerà". Per aquest motiu, va proposar instal·lar GPS a les avionetes "per poder controlar les rutes i casar-les amb les zones on hi ha més queixes de veïns".
La proposta d'ERC, "que vam comentar amb CiU abans del ple", no va ser introduïda en el text de la moció convergent, i aquest va ser un dels motius pels quals ERC es va acabar abstenint en la votació. Mazcuñán va detallar que, "tot i que coincidim totalment amb CiU que hi ha una molèstia i que s'ha de poder solucionar, ens vam abstenir perquè no estem d'acord amb les formes que proposaven".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema