Finalment l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posarà l'expedient del projecte de construcció de l'equipament cultural Nexe sota supervisió tècnica i jurídica, una decisió que no es va adoptar quan va sortir la primera informació de possibles irregularitats en el procés d'adjudicació, abans de les eleccions, publicada a El País.

Dimecres el portaveu socialista i regidor de Seguretat, Tomás Casero, va dir al mateix diari que recordava que l'aprovació d'un lleuger sobrecost de 35.587 euros del projecte en un ple extraordinari del desembre del 2009 va generar molta polèmica perquè l'equip de govern de l'exalcalde Josep Rafart ho va fer, segons Casero, amb l'informe contrari tant de l'interventor com del secretari. Casero, com va dir a El País, troba "sospitós" que aquest increment correspongui gairebé exactament a la donació de 34.000 euros que va fer a CatDem la Unió Temporal d'Empreses encarregada d'executar l'obra, dominada pel Grup Soler, cinc mesos després de l'adjudicació. Aquest increment correspondria gairebé al famós 3% d'una obra que va costar 1,3 milions d'euros.

Joan Carles Batanés, alcalde del municipi, com a reacció a les noves vinculacions que ha fet Casero, que pertany al seu equip de govern, ha pres la determinació de crear una comissió tècnica i jurídica -integrada per funcionaris municipals- per aclarir si és cert que l'obra es va tirar endavant amb informes tècnics contraris a aquest lleuger increment, que l'anterior equip de govern va justificar per la modificació d'unes mampares, la inclusió de dues portes antiincendis i el reforç de l'estructura. El que vol evitar Batanés és que es faci "una lectura política" d'aquest afer sense que estigui del tot clar tot el procés. Per això, va assegurar que el govern municipal no faria cap més declaració fins que no en tingués l'informe tècnic.