Els productors cervesers auguren un bon futur, però de gran competència

El sector està convençut que encara hi ha mercat per recórrer, però l'oferta també creix i no tots en podran viure

12.10.2015 | 07:26
Els productors cervesers auguren un bon futur, però de gran competència
Els productors cervesers auguren un bon futur, però de gran competència

En una dècada, la cervesa artesana ha passat de ser pràcticament testimonial a una producció de gairebé mig milió de litres anuals entre la desena d'elaboradors que actualment hi ha al Bages i al Berguedà

L'elaboració de cervesa artesana al Bages i el Berguedà passa pel seu millor moment. Ho demostren unes xifres de producció mai assolides fins ara, que s'acosten als 500.000 litres anuals.

El mercat de la cervesa artesana és relativament nou, fins al punt que fa deu anys al Bages i al Berguedà tan sols hi havia un parell de productors oficialment registrats, i actualment ja en són una desena. La demanda ha anat creixent progressivament, i hi ha empreses que han més que doblat la feina des que van començar. És el cas de La Pirata, un dels principals productors de Catalunya i amb seu a Súria, que aquest cap de setmana acaba d'inaugurar les noves instal·lacions ampliades (vegeu la part baixa de la pàgina). Va començar el 2012 amb una producció d'uns 10.000 litres anuals, i preveu tancar el 2015 amb prop de 150.000 litres venuts "en el que indiscutiblement haurà estat el nostre millor any", explica el precursor del negoci, Aran León.

Com ell, hi ha altres empresaris que ja viuen del negoci de la cervesa artesana. La cervesa Guineu, de Ca l'Arenys de Valls de Torroella, és una de les més arrelades, amb una producció anual d'uns 200.000 litres, i que (igual que La Pirata) ja exporta més de la meitat del producte a l'estranger, especialment a Holanda, Suècia i Itàlia, però també als Estats Units. La berguedana Quer Beer també ven a Dinamarca, França, Itàlia i Bèlgica, per bé que el seu principal mercat encara és el català. En aquest cas, el negoci va arrencar fa tres anys amb petites produccions, "que fèiem a còpia de comandes", diu el seu responsable, August Fabregat, i ara "ja tenim comercials propis i distribuïdors" per als 60.000 litres anuals de producció. "Teníem dos negocis, però un ja l'hem deixat", i ara viu de fer cervesa.

Al costat d'aquests productors n'hi ha altres de més petits que també s'estan fent un lloc en el mercat de la cervesa artesana, per bé que per ara el limiten al seu entorn més proper.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema