Amb una Fira del Comerç i d'Artesania a l'alça, Callús va posar el final ahir als tres dies d'activitats que s'han celebrat al poble en el marc de les Festes de Tardor. El cap de setmana llarg que hi ha hagut aquest any pel fet que el dia fort (que és per la Mare de Déu del Pilar) s'escaigués en dilluns, ha permès ampliar el ventall d'activitats, i ha propiciat que aquestes festes hagin estat de les més concorregudes dels últims anys.

"S'han superat totes les expectatives", explicava l'alcalde, Joan Badia, especialment ahir, però també amb les activitats que ja es van anar fent durant el cap de setmana. La Fira d'Artesans i el mercat d'intercanvi i de segona mà, que se celebren cada 12 d'octubre des de fa 5 anys, ha crescut en nombre de parades fins a arribar a la trentena, "i les expectatives són de continuar-les incrementant, mirant de completar tota la carretera de Cardona i també alguns dels carrers perpendiculars", segons apuntava ahir l'alcalde.

Centenars de visitants van passar per la fira al llarg d'ahir al matí, que es va amenitzar amb actuacions musicals, una matinal de poesia, i una cercavila amb els gegants de Callús.

A banda de la trentena de parades d'artesans, del comerç local i del mercat de segona mà, com és habitual, el passeig d'Anselm Clavé es va omplir de puntaires, en una nova trobada que enguany va congregar uns 200 participants d'arreu de Catalunya. Es tracta de la vintena edició, en què es va homenatjar una callussenca que fa dues dècades que es dedica a la punta de coixí, i que també es va acompanyar de diverses parades de fil, agulles, i altres productes vinculats a aquesta activitat.

Després d'una ballada de sardanes i d'una arrossada popular, a la tarda hi havia programat, entre altres propostes, un taller d'estampació de samarretes, i un torneig de bitlles catalanes.

Amb la fira d'ahir es posava punt final a un cap de setmana llarg d'activitats. Dissabte, a banda d'una exhibició de tractors antics, va tenir lloc el tradicional aplec a l'ermita de Viladelleva (entre Callús i Castellnou), que va esgotar el centenar de pans beneïts per repartir entre els assistents. Diumenge es va celebrar una desfilada de moda infantil en benefici de Càritas, en què van participar unes 200 persones.