El matrimoni format per Dolores Martínez i Manuel Adame està desesperat després de vuit anys pagant un pis a la Bauma en un edifici que, des de fa tres anys, no ofereix els serveis comunitaris: l'escala no té llum ni ningú la neteja, l'intèrfon no funciona, els comptadors del gas estan del tot arrancats, el pàrquing és a les fosques, la porta de l'edifici està oberta tot el dia i si mai passa res a la finca no hi ha cap assegurança que ho cobreixi.

Això passa al número 41-43 del carrer de la Bauma, al barri del mateix nom de Castellbell i el Vilar. Des que es va produir el tall general d'electricitat a la comunitat, segons aquests veïns, aquest edifici, a més, s'ha anat omplint d'okupes. I alguns residents que haurien d'haver estat desallotjats per impagaments segueixen al seu antic pis, en una situació irregular que no afavoreix que contribueixin a les despeses de la comunitat.

Tot va començar, relata Martínez, quan fa tres anys va haver-hi un tall d'electricitat a l'edifici. L'administradora de la finca, Consuelo Pozo, va dir-los que es tractava d'una avaria, però en realitat era un tall permanent. Va succeir després de mesos que la majoria de veïns no paguessin l'import d'aproximadament 20 euros mensuals que cobria l'electricitat, l'assegurança de l'edifici, la neteja de l'escala i la tarifa de l'administradora. De les famílies que viuen als onze pisos de l'edifici, de protecció oficial, segons el matrimoni, només n'hi ha tres que estiguin disposades a afrontar la despesa bàsica de la comunitat.