Monjos, treballadors i visitants habituals de Montserrat s'havien de fregar els ulls diumenge per donar crèdit a l'enorme quantitat de gent que veien per tots cantons, i que omplia places, carrers, establiments i espais religiosos del recinte. "Hi ha molta, moltíssima gent, més que mai", coincidia a dir tothom. El Patronat de la Muntanya de Montserrat va xifrar ahir en més de 14.000 el nombre de visitants de diumenge, vigília de la festa del Pilar, i assegura que, efectivament, va ser el dia de més afluència de gent dels darrers anys.

Entre els tres dies del pont, segons les mateixes fonts, es van superar els 20.000 visitants, la majoria dels quals van ser diumenge, dia en què l'aparcament del monestir es va desbordar i en què el pàrquing del cremallera de Monistrol va omplir totes les plantes.

De fet, el cremallera va registrar diumenge el rècord diari de viatgers d'aquest 2015, ja que va assolir la xifra de 5.252, segons Ferrocarrils de la Generalitat. De totes maneres, no és el rècord històric de la instal·lació, ja que el 21 de setembre del 2014, amb motiu de la caminada Matagalls-Montserrat d'aquell any, es va superar aquesta xifra, en arribar als 5.600 viatgers.

Fonts del Patronat van explicar que el pont de la Mare de Déu del Pilar ja és tradicionalment un dels moments de l'any en què hi ha més visites a Montserrat. I és que, a banda de l'efemèride religiosa, s'escau en una època en què encara fa bon temps, però no prou per anar a la platja, mentre que encara no ha arribat la neu que du molta gent al Pirineu.