Capellades se suma a Sant Fruitós en la impartició del batxillerat en francès

L'institut Casa de la Vila s'afegeix al Gerbert d'Aurillac, els únics centres de la regió central que l'ofereixen

16.10.2015 | 07:53
Cinc dels nou graduats de Sant Fruitós, després de rebre el diploma
Cinc dels nou graduats de Sant Fruitós, després de rebre el diploma

Ja són dos els instituts de la Catalunya Central que participen en el programa Batxibac, una modalitat de batxillerat que conté un terç de les hores lectives en francès i permet obtenir, a més del graduat espanyol, l'equivalent francès, el baccaléurat. A més de l'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages, aquest curs l'impartirà també l'institut Casa de la Vila de Capellades.

Fins ara, de tota la Catalunya Central, només el Gerbert d'Aurillac aplicava, des del 2013, un programa que permet als que el superen matricular-se en universitats franceses si al final aproven les tres proves que equivalen, en certa manera, a la selectivitat francesa: una d'història de França, una de llengua i literatura francesa i un examen oral.

Dimarts a la seu de l'INEFC, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el cònsol francès a Barcelona, Edouard Beslay, van entregar els diplomes als 145 estudiants que es van graduar el curs passat. Entre ells, nou dels onze alumnes del Gerbert d'Aurillac que van començar el Batxibac fa dos anys. El director del centre, Eduard Casserras, es va felicitar pels resultats de la primera promoció, tenint en compte que dels nou graduats, tres ho han fet "amb la menció específica de très bien, cosa que vol que dir que han superat el vuit en totes les proves finals". "Ens la jugàvem una mica perquè no hem volgut abandonar l'anglès a l'ESO com a primera llengua", va comentar el director. Dos treballs de recerca en francès d'aquest institut han quedat entre els set finalistes d'aquest programa.

L'institut Casa de la Vila de Capellades s'hi ha sumat amb la voluntat d'oferir un suport als alumnes més capaços que n'augmenti el rendiment. La directora, Margarida Pintó, va explicar que havien posat el 6,5 de nota mitjana a l'ESO com a mínima per poder accedir-hi per "oferir una possibilitat més als alumnes que tenen un alt nivell". Aquest curs hi tenen set alumnes inscrits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema