Unió de Pagesos demana a la Generalitat el màxim de facilitats per poder fer front a l'increment de la població de senglars que darrerament s'està observant als boscos del Bages pels danys que ocasionen als seus conreus. El sindicat ha fet palès el seu malestar per aquesta situació, al mateix temps que ha posat el crit d'alerta en la població de cabirols, perquè considera que també creix en excés.

Unió de Pagesos calcula que aquest estiu, especialment entre els mesos d'agost i setembre, als conreus del Bages hi ha hagut pèr-dues mitjanes del 25 % ?de la producció -o en alguns casos superiors al 50 %- com a conseqüència directa de la presència de senglars. En el cas de les vinyes fan malbé el raïm i els ceps, però també afecten l'horta, els cereals i els fruiters, trenquen les branques per fer caure la fruita a terra, fan forats i sots buscant arrels, es mengen les llavors o destrossen camps i marges de pedra seca.

Més enllà de la pèrdua de producció, els pagesos denuncien l'increment de costos que els suposa haver de fer front a aquesta situació. D'una banda, han de ressembrar les parcel·les arrasades o condicionar els camps, i de l'altra, han d'emprendre mesures per intentar evitar els danys, com posar fil elèctric al voltant dels conreus que, a vegades, els senglars també acaben trencant.