La tercera edició de la Fira dels Embarrats de Sant Joan, que se celebrarà els propers 24 i 25 d'octubre a l'entorn de Cal Gallifa, transportarà el poble a la vida tèxtil i obrera de començament del segle XX, entre 1910 i 1920. Si amb l'arrencada, fa tres anys, els Embarrats s'ambientaven en l'arribada de les primeres fàbriques, ara s'ha avançat en el temps, i el protagonisme ja girarà a l'entorn de la segona generació dels seus propietaris, les famílies Burés, Borràs i Gallifa.

La fira començarà el dissabte 24 a les 5 de la tarda, i el primer dia se centrarà en les visites guiades i teatralitzades a les fàbriques, en què es recrearà la feina d'un dia laborable en una època en què començava a aflorar el moviment obrer i sindical. També hi haurà una taverna ambientada com a envelat a l'aire lliure on se celebrarà una trobada de gegants.

L'endemà serà el torn de la fira del comerç i l'artesania, amb una quarantena de parades, i de diversos espectacles teatralitzats al carrer, que impliquen més entitats i veïns que mai, fins a superar el centenar de persones. Hi haurà funcions tot el dia, entre les quals destaquen una representació de denúncia de l'explotació infantil que hi havia a les fàbriques de l'època; i l'espectacle de cloenda amb la Cobla Camps de Sant Joan, transformada també en una cobla centenària.