Sumem per Navarcles i CDC pacten una rebaixa del 8 % del valor cadastral el 2016

Per no perdre ingressos, l'Ajuntament augmentarà el coeficient de l'IBI, que es mantindrà en les xifres actuals

17.10.2015 | 07:28

L'Ajuntament de Navarcles preveu rebaixar el 8 % els valors cadastrals de cara al 2016 per considerar que no s'ajusten a la realitat, tenint en compte que l'última revisió data del 2005. Tanmateix, i per tal de no perdre uns ingressos que es consideren imprescindibles per a la gestió municipal, s'apujarà lleugerament el coeficient de l'IBI, que passarà del 0,5 actual que tenien la majoria de finques al 0,54, de manera que, en general, el contribuent "no notarà els canvis" perquè una mesura compensarà l'altra, segons ha explicat l'alcalde, Llorenç Ferrer.
L'acord s'ha de passar per ple -en la sessió en què s'aprovin les ordenances municipals- però de moment el govern en minoria de Sumem per Navarcles ja ha trobat la complicitat amb relació a aquest punt dels 4 regidors de CDC, a l'oposició (en què també hi ha 2 regidors més de la CUP, un d'ICV, i un d'ERC).
El govern municipal va sol·licitar al Cadastre poder aplicar aquesta rebaixa a partir del 2016 perquè en l'actualitat els valors estan per sobre del percentatge que s'estima proper al valor del mercat, i s'ha acceptat.
L'alcalde explica que això té grans avantatges per al contribuent a nivell de compravendes, plusvàlues, declaracions de renda o l'impost de successions, "però l'Ajuntament no es pot permetre perdre aquesta recaptació". Per això s'ha acordat com a mesura apujar unes dècimes el coeficient de l'IBI, que estava al mínim fins ara permès per la llei estatal (del 0,5), tret de les finques amb menys valor, com ara trasters o altres petites construccions que quedaven exemptes d'aquesta limitació, i s'havien rebaixat al 0,46. Amb el canvi, aquest coeficient passarà al 0,54.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema