Sant Fruitós i Santpedor formalitzen 129 queixes pel soroll de l´aeròdrom

L´Ajuntament de Sant Fruitós ha convocat una sessió informativa per aquest dimecres

19.10.2015 | 12:16
L´avioneta puja fins als 4.000 metres per llançar els paracaigudistes
L´avioneta puja fins als 4.000 metres per llançar els paracaigudistes

Veïns i entitats de Sant Fruitós de Bages i Santpedor han formalitzat un total de 129 instàncies per fer constar el seu malestar principalment pel "soroll constant" que fa l'avioneta que llança els saltadors en paracaigudes al reobert aeròdrom de Pujol i Muntalà.

La xifra, en números absoluts, és el 50% més gran que la de fa tres setmanes, tot i que cal tenir en compte que algunes de les instàncies les han formalitzades associacions de veïns, fet que fa elevar a més de 129 els afectats.

Paral·lelament, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquesta setmana l'aprovació inicial del Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom, que afecta els municipis de Sant Fruitós, Sallent, Santpedor i Manresa. És el document marc que haurà de regir el futur funcionament de la instal·lació, així com els usos (nombre de vols i volum de trànsit) que en podrà fer l'empresa SkyDiveBCN, que explota l'activitat de salts.

Es tracta de la primera de les aprovacions que administrativament ha de superar el pla per ser aprovat de manera definitiva. En aquesta fase prèvia, un cop feta l'aprovació anomenada inicial, s'obre un període d'al·legacions en el qual tots els afectats poden dir-hi la seva, ja siguin veïns a títol individual, entitats o ajuntaments. El període és de 45 dies, a comptar des del dimecres 14 d'octubre.

El regidor de Medi Ambient de Santpedor, Josep Illa, ha detallat que, a banda de les al·legacions de caràcter tècnic que elaboraran els serveis municipals (com les emmarcades a l'afectació que pot tenir l'activitat sobre el medi i la fauna en indrets com els aiguamolls de la Bòbila), el consistori redactarà també una al·legació que recollirà "totes les queixes i suggeriments que hem rebut". La idea, diu, és aprofitar el període d'al·legacions del PDUA per deixar constància de totes les sensibilitats.

L'Ajuntament de Sant Fruitós organitza una sessió informativa

Aquest proper dimecres, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala del Nexe, integrants de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, oferiran una sessió informativa oberta a la població sobre l’aeròdrom i el Pla Director Urbanístic Aeroportuari. Aquest document, que té un abast per a tot Catalunya, regula equipaments com l’aeròdrom ubicat al terme de Sant Fruitós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema