Sant Fruitós afrontarà aquest mandat la confecció del que serà el seu primer POUM

El municipi funcionava amb un pla general, figura urbanística dels 90

20.10.2015 | 07:48
Joan Carles Batanés
Joan Carles Batanés

Sant Fruitós de Bages afrontarà en aquesta legislatura la confecció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el document que ha de dibuixar i definir el creixement urbanístic, residencial i industrial del municipi. Serà el primer POUM de Sant Fruitós, que actualment es regeix per l'anomenat Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), una figura urbanística de la dècada dels 80 que va ser substituïda posteriorment pel POUM.

La revisió de l'actual PGOU i la confecció d'un nou POUM va ser aprovada en el darrer ple per unanimitat (Gent fent Poble i PSC, que conformen l'equip de govern, i CiU i ERC, que són a l'oposició). L'alcalde, Joan Carles Batanés, va destacar l'entesa de tots els partits per afrontar la redacció del nou pla urbanístic de Sant Fruitós.

Com va explicar a aquest diari, però, es tracta només del primer pas: "el què va aprovar el ple és l'inici de l'expedient que ha de permetre elaborar el POUM, així com acordar la creació de la comissió" que haurà de seguir el procés de confecció "i que estarà integrada per tots els partits, entitats i ciutadans". És, com va dir, "el minut 1 d'un procés que ha de durar dos o tres anys".

L'equip de govern de Sant Fruitós té sobre la taula "unes línies generals" que indiquen cap a on pot anar un POUM que, tot i això, "s'haurà de definir entre tots plegats", va subratllar l'alcalde.

El POUM és un instrument bàsic d'ordenació integral del territori a través del qual es classifica el sòl, es determina el règim que es pot aplicar a cada tipus de sòl (un fet que influeix en el creixement residencial i industrial del municipi) i es defineixen els elements fonamentals del sistema d'equipaments de la població.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema