El Geoparc de la Catalunya Central promourà l'entorn natural dels municipis que en formen part amb un cicle de pedalades populars que aniran recorrent diversos racons del territori amb itineraris que es faran en cap de setmana i que, finalment, quedaran recollits en una guia.

El cicle s'estrenarà aquest dissabte a Navàs. Es farà un circuit guiat de poc més de 13 quilòmetres, amb 193 metres de desnivell i pensat per a persones majors de 12 anys. El temps estimat per fer el recorregut en BTT és de 3,5 hores amb parades en els principals atractius turístics o d'interès que hi ha al llarg de la ruta: la màquina de vapor, el Mujal, la font de Can Gusart, el gorg de Llobí i Sant Genís de Massadella. La sortida serà a les 9 del matí a la plaça de l'Ajuntament.

El diumenge 8 de novembre es farà una altra pedalada pels entorns de Sallent. I els propers municipis que s'hi sumaran són Súria, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet, L'Estany i Cardona. Fa uns mesos es va fer una primera prova a Rajadell, amb la participació de més de 30 persones.

Les pedalades es fan amb l'objectiu de descobrir curiositats geològiques, paisatges i rutes turístiques a l'entorn dels municipis que conformen el Geoparc: al Bages, al Moianès i a Collbató. Es preveu que l'any 2016 aquests itineraris vagin recorrent altres pobles i que totes les rutes quedin finalment recollides en una guia.