Les obres del nou pavelló de Navarcles, que s'està construint en el mateix emplaçament on hi havia l'anterior, ja estan pràcticament enllestides, i l'Ajuntament ha fixat el dissabte 21 de novembre com a data prevista per a la seva inauguració oficial.

Des que van començar el mes de gener passat, els treballs "van a una velocitat de creuer i al ritme previst", segons ha explicat l'alcalde, Llorenç Ferrer. Amb tota l'estructura ja enllestida, fa un temps que es concentren a l'interior, on ja s'han acabat els vestidors, i ara es treballarà en la col·locació del parquet flotant (la superfície de l'anterior pavelló era de terrazzo), i s'aniran completant les instal·lacions generals.

Un cop acabades, les obres donaran lloc a un equipament adaptat a les necessitats actuals, després que l'anterior pavelló va estar funcionant durant més de quaranta anys i presentava algunes deficiències de caràcter estructural i d'accessibilitat.

Les obres es van adjudicar al Grup Soler per 1,5 milions d'euros. El gener es va començar a treballar en el desmantellament i el buidatge de l'interior de l'antic pavelló, i el febrer es va enderrocar per començar-hi a construir el nou. Disposarà d'una pista principal i dues de més petites i transversals per al bàsquet; tindrà una graderia amb capacitat per a 200 persones, quatre vestidors per als equips i uns altres d'específics per als àrbitres, i una zona de magatzem. A més, la nova pista tindrà un dispositiu automàtic per al plegatge de la tanca que delimita el terreny de joc de l'hoquei.

Per a la inauguració del proper 21 de novembre s'ha convidat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Els detalls de l'acte encara s'han de concretar, però més enllà de la visita institucional amb parlaments i d'una jornada de portes obertes, es preveu l'organització de diverses activitats paral·leles de caire lúdic i esportiu, i no es descarta la possibilitat de celebrar la Nit de l'Esport aquell cap de setmana (fins ara se solia fer a l'octubre).