El procés d'estesa de la fibra òptica al nucli de Santpedor que està portant a terme la companyia Telefònica estarà totalment acabat abans de finalitzar l'any. Aquest és el calendari amb el qual s'estan portant a terme els treballs de desplegament, que van començar a mitjan setembre.

Amb aquest projecte, Santpedor tindrà cobertura de fibra òptica tant al nucli urbà com a la zona industrial, on s'estan ultimant també els treballs de connexió que van començar abans de l'estiu.

El desplegament d'aquesta tecnologia s'executa aprofitant les canalitzacions subterrànies de serveis existents amb l'objectiu de poder connectar un total de 2.244 unitats immobiliàries. La tecnologia de la fibra òptica permetrà als veïns de Santpedor tenir accés a un servei d'Internet d'alta velocitat molt superior a l'actual tecnologia ADSL. Per a l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, "facilitar l'accés a l'alta velocitat d'Internet a les llars del poble era una assignatura pendent. Ara els veïns tenen una opció de millora dels serveis que fins ara no era tècnicament possible. Passar-se a la Fibra Òptica o mantenir la tecnologia ADSL serà una decisió personal, però no l'única opció disponible".

Paral·lelament, la primera fase del projecte d'estesa de la Fibra Òptica als polígons industrials de Santpedor segueix el seu curs. Els treballs, que van començar el mes de maig, s'han centrat a fer arribar als polígons industrials la connexió de la troncal existental al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages. El projecte, aprovat el mes de febrer passat en ple extraordinari, ascendeix a 184.603,07 euros i es finança amb les aportacions plurianuals de 50.000 euros dels pressupostos municipals, a l'espera de la confirmació del finançament extern sol·licitat.