El carrer Sant Antoni Maria Claret de Súria quedarà obert al trànsit de vehicles aquest divendres un cop acabades les obres de reurbanització iniciades el juny passat. El nou disseny d'aquesta via dóna protagonisme als vianants, amb una pavimentació a un sol nivell, la instal·lació de bancs i jardineres i la limitació de la velocitat de vehicles a 20 quilòmetres per hora.

El pressupost total de les obres ha estat de 326.700 euros, finançats bàsicament pel Pla Xarxa de la Diputació de Barcelona, amb una aportació minoritària de l'Ajuntament de Súria.

El carrer Sant Antoni Maria Claret dóna accés als vehicles que van al barri del Poble Vell des del centre urbà. A causa del tall de trànsit provocat per les obres, el primer tram de la carretera de Sant Salvador, a l'alçada de la plaça Clavé, ha estat de doble sentit de circulació, amb pas alternatiu regulat per semàfors.

Les obres també han permès desplegar noves xarxes de sanejament i aigua potable, a més de millorar la resta d'instal·lacions, instal·lar punts d'enllumenat públic de baix consum amb leds, sanejar el talús situat en l'accés a la carretera de Sant Salvador i reparar les escales del passatge Martí Sanglas.