El treball d'un grup de voluntaris ha permès treure a la llum un antic pou de gel a Artés, del qual es tenien algunes referències, però que havia quedat ocultat per la vegetació. Hi havia testimonis orals de la seva existència, al barranc de la riera de Malrubí al seu pas pel Molí, però fins ara no s'havia pogut localitzar el seu emplaçament exacte.

Es va fer una crida per aconseguir voluntaris i, un cop localitzades les restes que podien formar part d'una estructura d'aquest tipus, es va fer una primera intervenció de desbrossament, neteja i desenrunament exterior. Tot plegat va permetre determinar que, amb molta probabilitat, es tractava del pou per a la fabricació de gel, amb una estructura formada per una paret circular semienterrada i una cúpula d'uns 5 metres de diàmetre. Posteriorment es va fer una segona convocatòria perquè de nou amb un grup de voluntaris es procedís al desenrunament de l'antic pou, cosa que va permetre localitzar-ne una de les entrades.

Un cop retirada la runa d'aquesta àrea s'ha pogut accedir al pou. A falta d'estudis més acurats, els promotors de la descoberta han avançat que, de moment, s'ha pogut constatar que l'antiga estructura té unes dimensions d'uns 5 m de diàmetre i una fondària, des de la porta fins al fons, d'uns 7 metres (sense comptar la volta).