L'equip de govern de Castellnou de Bages (PSC) aposta per iniciar la construcció del camp de futbol al costat de l'escola l'Olivar el 2016, tot i que amb un projecte més modest que el que es va proposar el 2013. El terreny serà de terra (tot i que preparat per posar-hi gespa artificial), s'aprofitaran els vestidors de l'escola, s'instal·larà l'enllumenat mínim necessari i es comprarà el material indispensable (com dues porteries).

Tot plegat ha rebaixat el projecte inicial de més de 233.000 euros: es passa d'una proposta de camp de gespa artificial que tenia un pressupost de 426.000 euros a un terreny de joc de terra valorat en 192.452 euros. L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, ha explicat que la rebaixa es deu a dos factors: un, l'econòmic, perquè, tot i que "l'Ajuntament està sanejat i podem afrontar inversions", les aixetes de les subvencions encara ragen poc. L'altre motiu és esportiu: els dos equips del Castellnou (sènior masculí i sènior femení) juguen ara al camp de la Llissach de Santpedor: "paguem un lloguer, la llum i l'aigua; les instal·lacions són precàries i els vestidors no compleixen mesures sanitàries ni higièniques, la situació és insostenible", diu.

El projecte del camp de futbol va aixecar polseguera quan es va presentar per primer cop, el juliol del 2013. Sobretot perquè el propietari dels terrenys on es vol fer el camp és Josep Maria Baraldés, exalcalde i actual president de la Unió Esportiva Castellnou. I perquè la primera proposta que va fer el govern del PSC incloïa el lloguer amb opció de compra de 3,4 hectàrees, és a dir, 2,4 més de les estrictament necessàries per encabir un camp de futbol. El preu dels terrenys ascendia a 190.000 euros. Segons va argumentar en aquell moment l'alcalde, la idea era tenir sòl reservat per poder fer créixer la zona d'equipaments en un futur.

El mes de juliol d'aquell 2013, però, el govern de Castellnou es va fer enrere (va rebre fortes crítiques de l'oposició) i va proposar adquirir només una hectàrea de terreny, un fet que va fer rebaixar el preu de 190.000 euros a 60.000.