Castellnou vol fer el camp de futbol el 2016 amb un projecte més modest

Un "tècnic extern" taxarà els terrenys i analitzarà si és més viable comprar o fixar un lloguer

28.10.2015 | 13:02
Imatge virtual del projecte, al costat del centre cívic i de l´escola
Imatge virtual del projecte, al costat del centre cívic i de l´escola

L'equip de govern de Castellnou de Bages (PSC) aposta per iniciar la construcció del camp de futbol al costat de l'escola l'Olivar el 2016, tot i que amb un projecte més modest que el que es va proposar el 2013. El terreny serà de terra (tot i que preparat per posar-hi gespa artificial), s'aprofitaran els vestidors de l'escola, s'instal·larà l'enllumenat mínim necessari i es comprarà el material indispensable (com dues porteries).
Tot plegat ha rebaixat el projecte inicial de més de 233.000 euros: es passa d'una proposta de camp de gespa artificial que tenia un pressupost de 426.000 euros a un terreny de joc de terra valorat en 192.452 euros. L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, ha explicat que la rebaixa es deu a dos factors: un, l'econòmic, perquè, tot i que "l'Ajuntament està sanejat i podem afrontar inversions", les aixetes de les subvencions encara ragen poc. L'altre motiu és esportiu: els dos equips del Castellnou (sènior masculí i sènior femení) juguen ara al camp de la Llissach de Santpedor: "paguem un lloguer, la llum i l'aigua; les instal·lacions són precàries i els vestidors no compleixen mesures sanitàries ni higièniques, la situació és insostenible", diu.

El projecte del camp de futbol va aixecar polseguera quan es va presentar per primer cop, el juliol del 2013. Sobretot perquè el propietari dels terrenys on es vol fer el camp és Josep Maria Baraldés, exalcalde i actual president de la Unió Esportiva Castellnou. I perquè la primera proposta que va fer el govern del PSC incloïa el lloguer amb opció de compra de 3,4 hectàrees, és a dir, 2,4 més de les estrictament necessàries per encabir un camp de futbol. El preu dels terrenys ascendia a 190.000 euros. Segons va argumentar en aquell moment l'alcalde, la idea era tenir sòl reservat per poder fer créixer la zona d'equipaments en un futur.

El mes de juliol d'aquell 2013, però, el govern de Castellnou es va fer enrere (va rebre fortes crítiques de l'oposició) i va proposar adquirir només una hectàrea de terreny, un fet que va fer rebaixar el preu de 190.000 euros a 60.000.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema