Sant Vicenç rebaixarà el 15% la taxa d´escombraries als qui més ús facin de la deixalleria

El preu passarà de 97 a 82 euros si es porta material que no va als contenidors convencionals almenys una dotzena de vegades l'any

31.10.2015 | 08:57
Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç
Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç

L'Ajuntament de Sant Vicenç vol incentivar l'ús de la deixalleria municipal, i amb ella el reciclatge dels materials menys convencionals, incidint en allò que és més sensible, el preu de la recollida. Per fer-ho, el consistori ha introduït en les ordenances previstes per a l'any que ve -que es van aprovar en el ple municipal celebrat dimecres al vespre- una bonificació que premiarà els qui facin un ús més regular de la instal.lació.
En concret, el que s'introdueix és una rebaixa del 15% del rebut de la taxa d'escombraries als veïns que facin un mínim de dotze aportacions a la deixalleria municipal dels residus que no es poden dipositar en els contenidors de carrer, com per exemple piles, runa, oli, cables elèctrics, electrodomèstics, cd i dvd, entre d'altres. Als usuaris se'ls facilitarà un carnet i quan obtinguin els dotze segells acreditatius que han realitzat aquest mínim d'aportacions podran sol·licitar la bonificació a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. Si ho fan abans de l'1 d'abril la bonificació serà per al 2016, mentre que si s'obté posteriorment el descompte s'aplicarà el 2017. En concret, la taxa íntegra estipulada per a la recollida de deixalles per a un domicili és de 97 euros. Els que obtinguin el descompte acabaran pagant 82 euros per aquest servei.
Aquesta és una de les novetats més destacades de les ordenances de Sant Vicenç per al 2016, que es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU) i del PSC, i l'abstenció de les altres dues formacions: ERC i ICV-EUiA.
Unes ordenances que es mantindran sense augments en els impostos que tenen una afectació més general: l'IBI, l'IAE i l'impost de circulació.
En el primer cas (el de la contribució) hi ha un augment del valor base -com a conseqüència de l'actualització progressiva que fa dels valors cadastrals des que se'n va fer la revisió, el 2009-, però que es contraresta amb una reducció del coeficient que aplica l'Ajuntament per al càlcul final del rebut (del 0,629 d'enguany es passa al 0,587 el 2016).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Es potenciaran els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors i la reforma de...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Enllaços recomanats: Premis cinema