L'equip de govern d'Artés, integrat per ERC i la CUP, va aprovar en el darrer ple (CiU, a l'oposició, es va abstenir) unes ordenances fiscals que tenen "com a objectiu racionalitzar la recaptació d'impostos d'acord amb criteris de justícia", segons ha detallat el regidor d'Hisenda, Israel Falcó.

El regidor també ha indicat que "tot i que són unes ordenances en què deixarem de recaptar diners, hem procurat que les càrregues es reparteixin de forma més justa; un primer pas perquè les ordenances fiscals siguin el màxim de progressives possibles i perquè el poder adquisitiu de les persones sigui determinant per pagar més o menys".

Com a exemples, Falcó ha explicat que s'aplicarà un gravamen diferent i més elevat de l'IBI que pagaran el 10% dels usos industrials. I es bonificarà el 80% les famílies nombroses amb immobles de valor cadastral inferior a 50.000 euros. Pel que fa a l'IAE ((impost sobre activitats econòmiques) s'apujarà per gravar més "les grans empreses".

També es bonificarà el 30% les transmissions de terrenys "que afectin els primers habitatges i que siguin per causa de mort a favor dels descendents", és a dir, per herències.

Altres criteris que ha utilitzat el govern d'ERC i CUP fan referència al medi ambient: "aplicarem una bonificació del 50% als béns immobles en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, i una bonificació del 90% en les construccions, instal·lacions o obres que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat dels discapacitats".