Autema tira endavant el litigi contra el canvi de concessió previst pel Govern a la C-16

Els accionistes de la concessió consideren que la modificació no té un fonament legal

31.10.2015 | 08:57
El conseller Santi Vila (al mig) presentant a Manresa les bonificacions previstes a la C-16, el desembre passat
El conseller Santi Vila (al mig) presentant a Manresa les bonificacions previstes a la C-16, el desembre passat

Ferrovial i Abertis, les dues empreses accionistes d'Autema, que té la concessió de l'autopista C-16 entre Terrassa i Manresa, han formalitzat el recurs contenciós contra el decret de la Generalitat que modificava les condicions de la concessió que hi havia fins ara.
Tal com ja va informar aquest diari el 15 d'agost passat -quan encara no havia fet efectiu el recurs-, la companyia considera que aquest canvi no té fonament legal i que li provoca perjudicis.
En el seu informe de gener de resultats, Ferrovial concreta que la Generalitat els va notificar el gener d'aquest any la seva intenció de "modificar el règim concessional del projecte".
Com ja va explicar aquest diari al seu dia, el decret estableix canvis en els criteris de compensació econòmica de la Generalitat envers Autema, que poden suposar un estalvi de prop de 28 milions d'euros anuals a la Generalitat. I és que, fins ara, l'administració pública pagava cada any uns 38 milions d'euros a la concessionària en concepte de compensacions per falta de trànsit, ja que s'establien unes previsions de trànsit inicials a partir d'un pla econòmic i financer i, si no s'assolia aquest volum, la Generalitat abonava el buit que quedava.
Amb el nou sistema, en canvi, el règim de compensació ja no s'establirà en funció d'unes previsions de trànsit, sinó que es calcularà a partir del trànsit real que passi per l'autopista, i se subvencionarà part del peatge abonat per l'usuari. El decret de modificació de la concessió es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el 14 de juliol -tal com va informar Regió7. Segons especifica en l'informe de resultats, la companyia considera que "aquesta modificació contractual no té fonament legal i, per aquesta raó, ha presentat al·legacions, primer per la via administrativa, i, després de ser desestimades, ha formalitzat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema