La urbanització del Passeig Diagonal d'Artés és una de les obres que està sota la lupa dels investigadors de la famosa trama del 3%. Segons una informació publicada ahir a El País, CDC hauria cobrat el 2009 una comissió camuflada per l'adjudicació d'aquesta obra. El partit hauria utilitzat la Fundació Fòrum Barcelona per cobrar els diners i el pagament s'hauria produït poc després que el llavors alcalde del municipi Damià Casas (CDC) signés l'obra, que estava finançada pel pla Zapatero.

El contracte va ascendir a 774.412 euros i la societat adjudicatària va ser la unió temporal d'empreses (UTE) formada, entre d'altres, per una empresa del Grup Soler, el qual està sent investigat també per l'obra del centre cívic Nexe de Sant Fruitós. La donació hauria estat de 23.200 euros, el 2,99% de l'import del contracte.

En declaracions a El País, Casas assegura que "no teníem ni idea que el partit cobrés alguna cosa per l'obra". "Puc assegurar que tot el procediment d'adjudicació dut a terme a l'Ajuntament va complir escrupolosament la llei. Si després van pactar alguna cosa els de dalt, aquí ja no puc dir res perquè no ho sé", afegeix l'exalcalde.